Pedro zamenja Iniesto

Opomba: To ni moj avtorski članek. Gre za prevod članka, ki ga je napisal Lucas Resende. Originalni članek lahko najdete na tem naslovu: http://lucasammr.com/2015/02/22/pedro-for-iniesta/

7. minuta: Alves dokaže, da je potrebno njegovo pogodbo podaljšati, in da ga noben drug desni bočni branilec v šestih mesecih, ko se bomo morali zanašati na Adriana, Montoyo, Mascherana, Bartro in DOUGLASA, ne bo mogel nadomestiti.

Malaga zadane po njegovi napake.

14. minuta: Neymar kar naprej izgublja žogo na krilu. Ko se tako zelo zanašaš na krila, moraš ali dobro kombinirati z vezisti in bočnimi branilci ali pa vsakič uspešno preigravati. Lažje si je podajati s soigralci in ustvarjati premoč skozi posest žoge, kot pa v vsakem napadu preigravati tri branilce.

30. minuta: Prvi strel na gol do zdaj na tekmi je prišel po odbiti žogi. Iz kota. Blokiran.

32. minuta: Popoln protinapad Malage. Bravo z obrambo.

35. minuta: Še en strel Malage.

38. minuta: Naš drugi strel na gol. Strel z glavo Inieste, ki še nikoli ni dosegel gola z glavo. Nikoli. Podaja Messija.

1. polčas: Po 45. minutah na Camp Nouu smo uspeli sprožiti samo dva strela na gol (iz kota in z glavo s strani človeka, ki še nikoli ni zadel z glavo). Vse akcije gredo po krilih.

Busquets gleda tekmo, medtem ko uporabljamo krila kot norci. Iniesta in Rafinha igrata drugo violino Neymarju in Messiju, ki kljub pomoči Alvesa in Albe ne moreta skozi trojno pokrivanje. Razlog za to pa ni, da bi imela slab dan, ampak ker je naš sistem omejen.

Do sezone 2012-13 se je vse začelo na sredini, kar nam je omogočilo kontrolo tekme zaradi tehnike in inteligence igralcev kot so Busquets, Xavi in Iniesta. Tudi takrat smo uporabljali krila, ampak tvorjenje akcij, kontrolo in vodenje tekme so imeli v vajetih vezisti.

Zdaj, osrednji branilci žogo hitro pošljejo bočnim branilcem (Busquets ne dela tistega, kar od njega potrebujemo – distribucija žoge), ti pa tečejo naprej in predajo žogo Messiju ali Neymarju. Če pa ta dva nista prosta, gre žoga k Rafinhi ali Iniesti.

In ko akcija ne steče po enem izmed kril, namesto da bi žoga šla v sredino (ki je več nimamo), kar bi lahko nase potegnilo branilce in odprlo luknjo na KATERIKOLI POZICIJI, ne samo na krilu, enostavno samo žogo pošljemo preko naše uboge sredine, da lahko drugi krilni igralec poskuša nekaj ustvariti.

Več kot 15-krat v tej sezoni smo odigrali porazen prvi polčas. Pa poglejmo, če lahko še enkrat zmagamo v drugem polčasu.

54. minuta: Po še enem neuspelem napadu režiser preklopi na Braido in Rexacha na tribuni. Natančno pokaže kako smo prešli od najboljše ekipe na svetu do odvisnosti od treh velikih zvezd spredaj, da z genialnostjo nekaj dosežejo. Hvala, Rosell in Bartomeu.

56. minuta: Drugič na tekmi Messi poskuša najti Iniesto s predložkom. Iniesta je star 31 let in v svoji profesionalni karieri ni dosegel gola z glavo.

60. minuta: Neymar zaenkrat zanič. Ne more vedno premagati 3-4 branilcev, da bi kaj pripravil. Tako ne gre naprej. Messi je tudi v težavah, ampak njegov pregled nad tekmo in podaje je največ kar premoremo.

62. minuta: Rakitić namesto Rafinhe. Bo sredina končno začela ustvarjati ali bo še naprej samo opazovala našo krilno navado.

64. minuta: Brez strela na gol v drugem polčasu. Dva do zdaj na tekmi.

65. minuta: Jasen primer kako deluje naš sistem: Messi sam na desnem krilu poskuša prebiti linije Malage. Vse tri. Seveda, njegova podaja ni uspela. Potrebuje pomoč.

67. minuta: Pedro zamenja Iniesto. Ta menjava do potankosti povzame Luchov sistem. ZAKAJ BI RAZMIŠLJAL, ČE LAHKO NONSTOP TEČEŠ?!

70. minuta: Že kakšen strel na gol v drugem polčasu? Ne.

71. minuta: Suarezu branilci Malage kar naprej kradejo žogo. Če bi vezisti igrali bližje kazenskemu prostoru, se to ne bi tako pogosto dogajalo. Ampak, ker igrajo pomočnike krilnim igralcem…

72. minuta: Mascherano zamenja Alvesa. TA MENJAVA NIMA NOBENEGA SMISLA.

77. minuta: Prvič, ko bi lahko imeli lepo priložnosti (podaja Messija), si je stranski sodnik izmislil prepovedan položaj.

83. minuta: Najlepša priložnost na tekmi (po podaji Neymarja). Žoga gre k Pedru, Pedro pa, kot igralec, ki ne rabi preigravati ali pripravljati priložnosti, jo zapravi. Mimo gola.

86. minuta: Še vedno brez strela na gol. Rakitić z dolgo žogo, ki ne pride do Albe. Zeh.

92. minuta: KONČNO!!! Strel na gol v drugem polčasu. Zlahka ubranjen.

93. minuta: Perfektna podaja v kazenski prostor. Pique ne uspe ukrotiti žoge.

Konec. Izgubili smo.

Ne vem zakaj se trudim pisati o FCB, posebej ko izgubimo. In dobro vem, kaj bodo ljudje rekli:

Druga ekipa tudi igra, veš?! Branili so se zelo dobro in izkoristili so svoje priložnosti!

“Igrali smo proti postavljenemu avtobusu in prejeli gol po individualni napaki. To je nogomet, se zgodi!

“Če bi sodnik videl, ko se je žoga nekako/približno/recimo dotaknila roke njihovega osrednjega branilca v prvem polčasu in stranski sodnik ne bi bil slep, bi lahko zmagali!

Messi in Neymar sta imel slab dan. Utrujena sta po odličnih predstavah!

Ampak resnica je enostavna: preveč smo predvidljivi. Ko igraš samo po krilih in računaš na to, da bosta Messi in Neymar vedno premagovala 3-4 branilce, se bodo pojavljale takšne tekme. Prišel bo dan, ko bo ekipa perfektno branila napade po krilih, in ker naša sredina več nič ne kreira, bomo imeli tekme s samo tremi streli na gol!!!

V sezoni 2012-13 smo imeli trenerja, ki je poznal, spoštoval in ljubil naš sistem. Imeli smo sredino, ki je delovala odlično, Iniesta je bil fantastičen, Messi pa je IZ SREDINE NAPADA dosegel 50 ligaških zadetkov. La Liga je bila naša že novembra, dosegli smo 100 točk in zmagali 18 od 19 tekem doma.

Do sedaj v tej sezoni, poleg tega da igramo brez sistema, smo izgubili doma proti CELTI IN MALAGI.

Pedro pa je zamenjal Iniesto.

Tata bo vedno znan po tem, da je rekel: ”Hočemo, da se Messi žoge dotakne čim manj krat”.

Luchu pa ne bo nikoli oproščeno, da je mislil, da menjava Pedro-Iniesta lahko preobrne tekmo, ki smo jo izgubljali doma…

Lestvica

Team
Played Points
1 FC Barcelona 25 63
2 Atletico Madrid 25 55
3 Real Madrid 25 54
4 Villarreal 25 49
5 Sevilla 25 41
6 Celta de Vigo 25 38
7 Eibar 25 36
8 Athletic Bilbao 25 35
9 Real Sociedad 25 33
10 Deportivo 25 32
11 Valencia 25 31
12 Málaga 25 31
13 Real Betis 25 27
14 Getafe 25 26
15 Rayo Vallecano 25 25
16 Espanyol 25 25
17 Sporting Gijon 25 24
18 Las Palmas 25 21
19 Levante 25 20
20 Granada 25 20

Politika piškotov